Száguldás, utánozhatatlan élmény és életre szóló emlékek. Ha gyermekünket szeretnénk valami igazán vagány dologgal meglepni, aminek egész biztosan örülni fog, egy gyerek quad a legjobb választás. Azonban a tökéletes gyerek quad kiválasztása nem egyszerű feladat. Szülőként több dologra is oda kell figyelnünk, hogy megtaláljuk azt a modellt, ami minden szempontból megfelelő. Most megmutatjuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket mindenképp figyelembe kell venni a legjobb gyerek quad kiválasztása előtt. Illetve azt is, hogy hol találhatod meg a tökéletes modellt, illetve a biztonságos quadozáshoz szükséges, nélkülözhetetlen kiegészítőket.

5 dolog, amit a tökéletes gyerek quad kiválasztása előtt tudnod kell

Kezdjük az alapokkal: mi az a gyerek quad?

A quad a cross motorokhoz hasonló jármű, amelyet főként terepi viszonyokra terveztek. Azonban négy kerékkel rendelkezik, ennek köszönhetően stabilabb és biztonságosabb is egyben. A quadok ráadásul off-road-területeken kívül, zárt pályákon történő közlekedésre is alkalmasak. Manapság egy ilyen jármű már nem csupán a felnőttek számára elérhető, de a gyerekek számára is jó móka lehet. A gyártók ugyanis különböző méretű és teljesítményű modellekkel garantálják azt, hogy a terepen történő kalandozás a kisebbek és nagyobbak számára egyaránt biztonságos és élményekkel teli legyen. Annak érdekében azonban, hogy megtaláld a tökéletes gyerek quad modellt, néhány dologra oda kell figyelni. Ezeket az alábbi pontokban részletesen is megmutatjuk neked.

Méret és súly: találd meg a tökéletes egyensúlyt

A legelső tényező, amit vásárlás előtt figyelembe kell venni, az a quad és a gyermek mérete és súlya. A gyerekek számára készült quadok különböző méretekben és súlyokban érhetők el. Fontos, hogy olyan modellt válasszunk, amely megfelel a gyermek méretének és korának. Egy quad ugyanis nem olyan, mint egy tv vagy egy tablet, amit neten egyszerűen megrendelünk. Ezek akár mennyire is gyerekeknek készülnek, járművek. Quadok esetében a választás akár életkor és súly alapján is megoldható lehet, cross motorok esetében azonban nem számít az életkor, csak a tudásszint, a magasság és a súly. Vásárlás előtt tehát mindenképp meg kell nézni, hogy ér le a gyermek lába, hogy éri el a fékkart, a kezelő szerveket. Rá kell ülni, meg kell nézni és tapasztalni kell. A túl nehéz vagy túl nagy quad nehézkessé teheti a vezetést és veszélyeztetheti a gyermek biztonságát. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, fontos a hozzáértés és a szakértői vélemény. A Sziget Motornál minden esetben szakértő tanácsokkal látjuk el a vásárlóinkat és segítünk kiválasztani az életkornak, méretnek és tudásszintnek megfelelő modellt.

Biztonság: a megfelelő kiegészítők is számítanak

Akár gyermek crossmotor, akár gyerek quad áll csemeténk kívánságlistájának élén, fontos, hogy olyan modellt válasszunk, ami megbízható. A gyerekek biztonsága ugyanis mindig az első helyen kell, hogy álljon. A quad kiválasztásakor érdemes olyan modellek közül válogatni, amelyek ennek érdekében különböző biztonsági funkciókkal rendelkeznek. Például sebességkorlátozóval, kézvédővel és természetesen tökéletesen működő tárcsafékekkel. Ezek a funkciók segítenek abban, hogy a terepen töltött idő mindig szórakoztató és izgalmas, de egyben biztonságos is legyen. Ezen kívül fontos figyelmet fordítani a megfelelő ruházatra és biztonsági felszerelésre is. Egy minőségi bukósisak és egy jó cross ruha szett a gyerek crossmotor és a quad elmaradhatatlan kelléke. A cross motoros ruházat minden esetben erős, szinte elnyűhetetlen anyagból készül, és egy esetleges esés során is megvédi a gyerekeket a komolyabb sérülésektől. Mindezek mellett pedig használatuk sem kényelmetlen.

Motor teljesítménye: jó, ha a választást szakértő segíti

A motor teljesítménye minden esetben közvetlenül befolyásolja a sebességet és az irányíthatóságot. A kisebb gyerekek számára ajánlott kevésbé erős motorral rendelkező quadot választani, míg a tapasztaltabb és idősebb gyermekek már élvezhetik a nagyobb teljesítményű járműveket is. A motor teljesítményét a gyermek készségszintje és a quad használatának célja alapján kell meghatározni, éppen ezért jó, ha a döntés előtt egy szakértő véleményét is kikérjük. A Sziget Motornál minden vásárlónknak segítünk a gyerek crossmotor és quad kiválasztásában, összeszerelésében és beüzemelésében is, annak érdekében, hogy a választott modell a lehető legjobb és legtartósabb megoldás legyen. Sőt, minden átadásnál kb. 15-20 percben megtanítjuk a járművek biztonságos használatát, üzemeltetését.

Üzemidő és töltési idő: ne érjenek kellemetlen meglepetések

A quadok egy része akkumulátorral működik, ebben az esetben fontos tudni, mennyi ideig használhatjuk őket egy töltéssel. A jó üzemidő lehetővé teszi a hosszantartó, szórakoztató időtöltést. Az elektromos quadok esetében fontos tudni azt is, mennyi időre van szükség ahhoz, hogy az akkumulátort teljes feltölthessük. A rövid töltési idő általában jobb döntés, hiszen lehetővé teszi, hogy a gyerekek ne kelljen túl sokáig várniuk, mielőtt újra a szabadban lehetnének és kedvenc időtöltésüknek hódolhatnának.

Minőség és tartósság: nem feltétlenül kell mélyre nyúlni a pénztárcában

Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy a járműnek (legyen az akár gyerek cross motor vagy quad) erősnek és robosztusnak kell lennie. A jó gyerek quad bírja a hajtást és a terepen való gyűrődést, alacsony szervizigényű és évekig kényelmesen használható. Ha szeretnénk ilyen modellt vásárolni, érdemes mindig megbízható gyártóktól származó quadot választanunk. Sok szülő azonban az árak láttán azonnal hátrahőköl, és az olcsóbb, kevésbé megbízható modellek mellett dönt. Ez érthető, hiszen bizonyos jól ismert gyártók modelljeiért gyakran milliókba kerülnek. Fontos azonban tudni, hogy a minőségen nem szabad spórolni, hiszen gyermekünk biztonsága múlhat rajta. Ráadásul a jó ár-érték arányú quad hosszú távon kifizetődőbb, mivel kevesebb javításra és karbantartásra van szüksége. Jó hír azonban, hogy a tökéletes gyerek quad megvásárlásához nem feltétlenül kell túlságosan mélyre nyúlnunk a pénztáránkban. A Sziget Motor kínálatában olyan márkákat találsz, mint a Német KXD Moto és a KAYO Moto. Ezek a gyártók a szigorúan ellenőrzött minőségről híresek, az általuk gyártott gyerek cross motorok és quadok pedig minden szempontból a legmagasabb nívót képviselik. Robosztusak, tartósak, bírják a gyűrődést. Az áruk pedig az estek többségében töredéke annak, amennyiért más, nagy gyártók modelljeihez juthatunk hozzá.

Hol találom meg a legjobb gyerek quad és gyerek cross motor modelleket?

Ha gyermeked számára olyan quadot vagy crossmotort keresel, ami biztonságos, robosztus és megfizethető is egyben, a legjobb helyen jársz. A Sziget Motor kínálatában ugyanis egész biztosan megtalálod azt a modellt, ami tökéletes lesz a kalandozáshoz. Megbízható és kiváló ár-érték arányú járműveket forgalmazunk, és az országban a legnagyobb áru- és raktárkészletből választhatsz. Szakértő kollégáink mindenben segítenek, a választástól kezdve az összeszerelésen át egészen a beüzemelésig. Neked pedig azzal sem kell bajlódnod, hogy haza vidd az áhított quadot, hiszen saját kisteherautónk segítségével a választott modellt az ország egész területére kiszállítjuk. Kínálatunkban a gyerek cross motor és quad modellek mellett pedig a biztonságos és önfeledt kalandozáshoz nélkülözhetetlen kiegészítőket, bukósisakokat, cross ruha szetteket, motoros ruházatot is megtalálhatod!