A cross motorozás nem csupán hobbi, hanem szenvedély, de nevezhetjük akár szerelemnek is. Nem szükséges túlragozni, hiszen ha ezt a cikket olvasod, bizonyára tudod, miről is beszélünk. A gyerekek szeretnek apjuk nyomdokaiba lépni, azonban az a verzió is gyakori, mikor a gyermek önszántából szeretne belevágni a cross motoros életbe. Szülőként ez elsőre ijesztő lehet, de ha tovább olvasol, bemutatjuk hogyan kezeld úgy a helyzetet, hogy mindenki nyerjen.

szigetmotor gyerek quad

A cross motor szerelem
Tegyük fel, hogy te is a rendkívül élvezetes, adrenalinlöketet kiváltó szabadtéri tevékenységeket kedveled. Ha valami olyan hobbit keresel – vagy már esetleg évek óta űzöl – ami a fizikai és mentális egészséged is toppon tartja, a cross motorozás lesz a megoldás. Ez a tevékenység felszabadít és a motoron ülve úgy érzed, tied a világ. Ennél csak az okozhat nagyobb örömet, ha a kis trónörökös is a cross szerelmese lesz. Apa és fia együtt róják a földes utakat, az erdőket. Igazán idilli gondolat. De mi van akkor, ha a családban senki nem cross motorozott előtte és a gyerek azzal nyaggat, hogy kizárólag ez a hobbi érdekli. Ebben az esetben se ess pánikba, hiszen gyermeked kitűnő hobbit választott, klasszisokkal jobb, mint a számítógépes játékok. Megmutatjuk, hogyan tedd biztonságossá és elérhetővé gyermeked számára az imádott sportot. Biztosan felmerült benned a kérdés, hogy jó ötlet-e támogatni a gyermeked a veszélyes és egyben drága hóbortban. Habár a Crossozás valós veszélyeket rejt magában, mégis rengeteg társadalmi és személyes előnnyel bír. A crossozás mindenekelőtt segít megtartani a fizikai erőnlétet és fejleszti a motoros képességeket (milyen találó szófordulat). Még egy gyerek-cross motor eltolásához, mozgatásához is szükség van némi erőnlétre, ezáltal az állóképesség is javul, az izmok is fejlődnek. A cross motorozás javítja a mentális egészséget, kitűnő megoldás stressz ellen. Amikor gyermeked egy durva terepen halad el és megoldja a felmerülő akadályokat, az agya dopamint, azaz boldogsághormont termel. Mindezek mellett a hobbi szerelmesei legtöbb esetben erős közösséggé, összetartó csapattá kovácsolódnak, ami megtanít a bajtársi hozzáállásra. A cross motorozás javítja az autóvezetési képességeket is. A különböző terepeken való motorozásnak köszönhetően gyermeked megismerkedik az út különböző felületeivel, megismeri a csúszós vagy a poros út tulajdonságait, amit autóvezetésnél is kitűnően kamatoztathat. A cross motorozás fejleszti a problémamegoldó képeséget is, segít maximalizálni a mentális összpontosítást. A crossozás megköveteli, hogy gyermeked minden szituációban megtalálja a legjobb megoldásokat. A rengeteg előny mellet azonban nem zárhatjuk ki a felelősséget, hiszen a crossozás kérdés nélkül a veszélyes sportokközé tartozik.

Hogyan tedd biztonságossá?
Gyermekünk biztonsága a legfontosabb szempont egy hobbi választásánál, de hidd el, rengeteget tehetsz annak érdekében, hogy a crossozást is biztonságosabbá tedd. Mindnek előtt gyermeked számára ki kell választanod a tökéletes cross motort. Ez már első hallásra is nagy falatnak tűnik, de ne aggódj, hiszen nálunk teljes szakmai segítséget kapsz. Ezen kívül alaposan meg kell tanítani a gyermeket az alapokra. Ne sajnáld az időt, hogy biztos tudást adja kezébe, hiszen ez a balesetmentes vezetés egyik alappillére. Az autóvezetés is igen veszélyes lenne egy olyan embernek, aki nem tanult vezetni, nem igaz? A cross motorral is ez a helyzet. Az alapok helyes megtanulása és a biztos tudás felépítése megóvja a gyermeket a legtöbb balesettől. A fent említett teendőkön kívül pedig a megfelelő cross felszerelés biztosítja a nagyfokú fizikai védelmet. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, gyermeked olyan hobbival gazdagodik, ami az egész életét magasabb szintre emelheti.

KXD DB 706 B Pro

Ha úgy döntöttél, belevágtok
Amennyiben fiad -vagy lányod – úgy döntött, hogy cross motorozni akar és te támogatni szeretnéd a sportban, mindenek előtt vedd fel velünk a kapcsolatot. Hosszú évek tapasztalatával a hátunk mögött segítünk kiválasztani a tökéletes gyermek cross motort. Fontos, hogy segítségünkkel megtaláld azt a gyerek cross bikeot, ami tökéletesen megfelel a leendő kis motoros tudásszintjének és méreteinek is. Bármennyire is csábítóak az online cross motor rendelési opciók, mégis azt javasoljuk, hogy okvetlenül próbáljátok ki a járművet vásárlás előtt. Mindenképp meg kell bizonyosodni róla, hogy méretei megfelelőek, hogy a gyermek kényelmesen eléri a fékkarokat és kezelő szerveket. Gyerek cross motor vásárlása esetén csak is a tudásszint, a magasság és a súly számít, ezért amennyiben nálunk vásárolsz, miden átadásnál legalább 15-20 percben bemutatjuk a biztonságos használatot és ellenőrizzük, hogy mindenképpen a tökéletes cross motorral térjetek haza. A megfelelő méret a biztonságos vezetés egyik legfőbb alappillére. Ha megvan a tökéletes motor, akkor már csak a védőfelszerelést kell kiválasztani. Szükség lesz egy gyerek Cross-sisakra, a legjobb gyerek protektor ingre– és szettre, a legmenőbb gyerek motoros kabátra, Cross szemüvegre és egy szuperbiztonságos cross kesztyűre. Amennyiben ezek a gyerek cross felszerelések a birtokotokban vannak, a legnagyobb lépéseket már meg is tetted a gyermeked biztonsága érdekében.

Ne dobd ki a pénzt az ablakon
Gondolkodjunk reálisan, hiszen bármennyire is vonzó a cross motor sport, valljuk be, borsos árat kell fizetni érte. A nagy gyártók, mint a KTM vagy a Suzuki által forgalmazott gyerek cross motorok alsó hangon 1,2 Millió Forinttól indulnak, amit viszonylag kevesen engedhetnek meg maguknak. A súlyos árat még tetézi, hogy a gyermek a méregdrága motort 2-3 év múlva kinövi. Azzal is számolni kell, hogy az esetleges felújítások a használt cross-on szintén tetemes összegbe kerülnek, hogy egyálalán elfogadható áron tudd tovább adni a már kinőtt járművet. Arról az eshetőségről pedig nem is beszéltünk, ha gyermeked mégsem szereti új hobbiját, és inkább hegedülni támad kedve. Éppen ezért egyáltalán nem szükséges a legdrágább gyártóktól vásárolni gyerek cross motort. Hidd el, sokkal jobb opciókat kínálunk.

Miért válassz minket
Nem is kérdés, a cross motorozás a szenvedélyünk. 1993 óta foglalkozunk többek közt motorkerékpárok és quadok értékesítésével és javításával. Partneri kapcsolatban állunk Japán és Európai márkák gyártóival, forgalmazóival. Mi vagyunk a legnagyobb magyarországi forgalmazói a német KXD Moto-nak, a Kayo Motornak és a Kraftwelle-Germanynek. Célunk az volt, hogy mindenki számára elérhető áron kapható gyerek cross motorokat és gyerek quadokat biztosítsunk. Mivel itthon mi foglalkozunk legrégebb óta gyerek cross motorokkal, tudjuk, hogyan kell őket úgy összeszerelni és beüzemelni, hogy az tartós és megbízható legyen. Az ország egész területére ki tudjuk szállítani az összeszerelt, beüzemelt járműveket. A minőség garantált, hiszen az összes termékünk átmegy a német minőségellenőrzéseken.

BOS Gyerek Motoros Kabát ,3

Kínálatunkból
Elsőre zavaros lehet, hogy mire van szüksége annak, aki cross motorozni szeretne, de egy biztos: nálunk megtalálod azt, amit keresel. Kínálatunkban megtalálhatóak Pit- bikeok, cross motorok, gyerek cross motorok, quadok gyermek- és junior méretben, mindezek benzines változatban 50-500 cm3-ig, de akár elektromos hajtással is elérhetőek. Mindezek mellett forgalmazunk eredeti Kraftwelle-Germany kéziszerszámokat és felszerelt műhely-szerszámkocsikat is. A nálunk kapható gyerek cross motorok biztosan nem okoznak csalódást. Ebben a sportban a védelem és biztonság első számú, ezért a legjobb cross ruha szetteket és cross motoros ruházatokat is megtalálod nálunk. Amennyiben bármilyen kérdés merült fel benned, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen szakértő segítségükre mindig számíthatsz.